yoga

מה דרוש לתרגול יוגה ? – 10 טיפים לתרגול פורה

שתף אותנו עם חברים

שיתוף ב facebook

מאת:

מתי התרגול משנה חיים? למה לחלק מהאנשים יוגה יוצרת איכות של בריאות ורוגע ולחלק אחר זה פשוט לא עובד? למה חלק מהאנשים מרפאים את עצמם דרך התרגול ואחרים פוצעים את עצמם?

התשובה הקצרה היא שבני האדם שונים זה מזה כך שברור שלא לכולם מתאים אותו הדבר. ובכל זאת בהחלט קיימים דפוסים, דברים שתומכים בתרגול ובסופו של דבר יוצרים שינוי של ממש באיכות החיים.

ומנגד – דברים ש"עוצרים" את התהליך היוגי. אנסה למנות כאן מה דרוש לתרגול יוגה

אז מה דרוש לתרגול יוגה?

1 .הכלי הריק – ככל שאדם יגיע ללא ידע קודם, ללא ציפיות, אפילו ללא הבנה מינימלית מהו התרגול – גדל הסיכוי שהתרגול יגיע אליו, ייגע בו וירווה את גופו ואת נפשו כמו מים שמזינים אדמה חרבה. כאשר אדם מגיע עמוס בידע, בציפיות, באגו , לעתים לא נשאר מקום לכניסה והטמעה של ידע חדש – הכלי שלו מלא, וכל מים נוספים שימזגו לתוכו – יישפכו החוצה.

2 .תודעת המתלמד –לימוד יוגה נעשה בגישה של "נעשה ונשמע",ענווה, פתיחות וצניעות. לא משנה כמה למדת, כמה תרגלת בחייך ומה אתה כבר יודע, כדי להוסיף ולצמוח – עליך להיות מספיק בטוח בעצמך כדי להניח את כל אלו בצד ולאפשר לעצמך לספוג אל קרבך לימוד נוסף.

3 .תרגול ללא ציפיות –התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך. התרגול הוא הדרך…. האם הצלחתי להבהיר את הנקודה?

4 .מורה – היוגה היא מסורת שבנויה על העברת ידע ממורה לתלמיד. יידע התלמיד שלמורה שלו יש מורה ולמורה של המורה יש מורה וכך הלאה… בר מזל שכזה יכול לחוש את האיכות והעומק של מסורת הלימוד דרך שושלת מורים. תלמיד ללא מורה מגשש באפלה. מורה ללא מורה הולך לאיבוד.על מנת לאפשר לעצמך לימוד אמיתי – מצא מורה. איך מוצאים מורה? על כך נאמר : "כשהתלמיד מוכן המורה מגיע"

5 .התנוחה יציבה ונינוחה –את המשפט הזה ניתן להשליך על התרגול כולו כמו גם על החיים עצמם. יציבות = התמדה, נינוחות = הרפיה והיפרדות מהציפיות – מתוך ביטחון ואמון. גש לתרגול בגישה של "הנני כאן לפניך – עשי בי כרצונך" רק כשהגישה לתרגול יציבה ונינוחה נוצרת קרקע פורייה לשינוי גופני ותודעתי.

6 .הוקרת תודה –אדם שמגיע ככלי ריק, מתייחס לתרגול בצניעות ובענווה יכול להתחבר לאיכות של הודיה פשוטה ושקטה. בבחינת כל מה שאני מקבל מהתרגול – אינו "שלי", לא קיבלתי אותו כי אני "טוב", "אלוף" "מעולה ביוגה" או שאר רעיונות מערביים שגויים… מה שאני מקבל הוא מתנה ואני מוקיר תודה על כך. הוקרת תודה פותחת שער נסתר בדרך לתרגול שלם.

מה לא דרוש לתרגול יוגה?

7 .עודף מוטיבציה –מוזר הא? בדיוק ההפך ממה שמחנכים אותנו כאן במערב… עודף מוטיבציה הולכת הרבה פעמים יחד עם קוצר רוח, ורצון עז להצליח כמה שיותר מהר. בתרגול יוגה זה פשוט לא עובד משום שבתרגול יוגה אין "הצלחה" או "כישלון." לכן עודף מוטיבציה והרצון "להצליח" היא בהחלט אחד הגורמים העיקריים לפציעות בתרגול, ולפרישה מוקדמת עם אג'נדת "ניסיתי יוגה אבל לא התחברתי."

8 .מטרות מוגדרות :אני רוצה לרזות, להיכנס לכושר, להיות גמיש, לעמוד על הראש….זוהי הגישה המערבית. הגישה המזרחית שונה לחלוטין. לתרגול יוגה מוטב לגשת לל א מטרות – כמו דף חלק. ככל שתגיע עם פחות מטרות – התרגול יוכל להיספג בגופך ובחייך בלי שתפריע לו ברעיונותיך השגויים.

9 .שיפוטיות " -אני לא גמיש"… "פעם הייתי ספורטאי – היום אני גרוטאה"… "הקואורדינציה שלי – על הפנים" כל אלו הם משפטים שיפוטיים הכוללים הצלפה עצמית. וכאן נכנס אחד העקרונות החשובים ביותר בתרגול יוגה – אי אלימות. הצלפה עצמית, ביקורתיות, שיפוטיות, כל אלו הן אלימות עצמית – היוצרת מעצור רציני בתרגול. כדאי לדעת שביקורת עצמית מבוססת על זיכרון העבר או מחשבה דמיונית על העתיד, מכאן שאין לה כל קשר להווה. אותו הווה שבו מתרחשים הדברים בפועל. אותו הווה ששינוי מתאפשר רק בתוכו ומתוכו. ומכאן ששיפוטיות וביקורתיות תוקעות אותנו בעבר או בעתיד ואין מעצור חזק מהן לתרגול בר התקדמות.

בקשתי הכנה לתלמידים – אנא השאירו ביקורתיות ושיפוטיות מחוץ לסטודיו ליד הנעליים, ובצאתכם ב תום שיעור אתם מוזמנים לשכוח אותן שם.

10 .חוסר התמדה –כולנו יודעים שאם חופרים באדמה – מגיעים למים. אדם שיחפור קצת, יתייאש וידלג למקום טוב יותר – יחפור קצת, וישנה את מיקומו למקום אחר ויחפור גם שם קצת… סיכוייו למצוא מים – אפסיים. הדבר הכי חשוב בחיפוש מים – הוא להיצמד לאותו הבור.

נמסטה.

 

 

לכניסה לאתר לחצו כאן

לדף הפייסבוק לחצו כאן

על המחבר:

אולי יעניין אותך גם...

כתבות נבחרות
רוזמרין מגזין בריאות

5 סיבות ללכת יחפים

אין דבר מרענן יותר כמו לחלוץ את הנעליים ולהרגיש את הדשא מתחת לרגליים. להליכה יחפה למעשה, יש יתרונות בריאותיים שמוסיפים הרבה מעבר לתחושה המענגת שהיא

קרא עוד »
מאמרים
רוזמרין מגזין בריאות

צמיחה פוסט-טראומטית (PTG)

ההשלכות הפסיכופתולוגיות של חוויות טראומטיות היו נושא למחקר מתחילת מדע הרפואה. הניתוח המדעי-קליני בתחום הבריאות הנפש התמקדו בעיקר בהשלכות השליליות של אירועים טראומטיים. לאחרונה, התעניינות

קרא עוד »
מוזמנים לטעום ולעקוב לקראת הריטריט הבא
הצטרפות לצוות ניהול המגזין

תפריט נגישות

הצטרפו לניוזלטר ולמדו לחיות חיים בריאים יותר