מזונות על – מה כדאי לדעת

שתף אותנו עם חברים

שיתוף ב facebook

מאת:

האם סופר פודס (מזונות העל ) שמשווקים לנו הם באמת מזונות על?? האם יש סיבה/תועלת מקניית סופר פוד במחיר יקר כל כך ?

האם יש מזונות על המסתתרים במקרר שלנו ולא ידענו עליהם?

מידי כמה חודשים אנו מתבשרים שהגיע לארץ / התגלה סופר פוד חדש

מזון על שיהפוך אותנו לבריאים יותר , חזקים יותר , יפים יותר .

ויוריד את הסיכויים שלנו לחלות במחלות הנפוצות כל כך בגילאים המאוחרים של חיינו.

בדרך כלל מדובר במזונות מיובאים, שצומחים אי שם בהרי האנדים או ביערות האמזונס

או בהודו/ סין. בדרך כלל לא מדובר בצמחים מקומיים , מהגליל או מבאר שבע.

והמחיר של מזונות העל האלה, בהתאם , לרוב גבוה מאוד.

אז מה ? שום מזון על לא גדל באזורינו? אין שום דבר בסביבה עם אנטי אייג'ינג מפוצץ בויטמינים חיוניים שיעשה לגוף שלנו את כל הטוב הזה??

וגם , האם באמת כדאי לצרוך את מזונות העל האלה? האם זה באמת יתן לנו יתרון משמעותי

וישדרג את בריאותנו?

ובכן , יצאתי לשטח ( לא באמת J) . וערכתי בחינה מחודשת של העובדות!!!

ראיתי בחנויות הטבע מזונות כגון מורינגה , ספירולינה, מאקה, זרעי ציה, כרוב קייל תותי גוג'י ועוד

על כל אחד מהם (ועוד רבים אחרים ) ניתן לקרוא ניסים ונפלאות באינטרנט .

רק תכתבו מורינגה ותקבלו שלל מאמרים וכתבות שמספרות לכם על כל הטוב שתזכו בו מבחינה בריאותית אם תצרכו ממנו בכל יום.

אז בחרתי להיום בכרוב קייל (במאמר הבא אבחר במזון על אחר ואחפש עבורו תחליפים מקומיים).

כרוב קייל נמכר לנו כמזון על מבחינת הערכים התזונתיים שלו , ואכן הוא מלא ויטמינים ומינרליים

סיבים , ברזל , נוגדי חימצון ועוד ועוד

ברגע שהחלה "מכונת השיווק" למכור לנו אותו צצו משום מקום מיליון מתכונים כדי שנדע כיצד להכין אותו. חייבת להודות שהוא מר וסיבי ומעולם לא הצלחתי ליהנות מהטעם שלו.

בניגוד למזונות על אחרים הוא כן גדל בארץ, ומחירו 13 שח ליחידה (בניגוד לחסה /פטרוזיליה וכו' שעולים 3 שח ליחידה ואף אחד לא מנסה לשכנע אותנו שהם סופר פוד).

בטבלה הנחמדה הזאת שאת הנתונים בה הוצאתי מאתר Foodsdictionaty ניתן לראות שאכן

לקייל יש יתרונות וערכים תזונתיים רבים . אבל , גם לשאר הירקות העליים שאנחנו אוהבים ליהנות מהם ולאכול ביום יום , יש יתרונות כאלה מרשימים.

 

                        כרוב קייל            פטרוזיליה      כוסברה        תרד     צריכה יומית למבוגר/ת

סיבים                           3.6            3.3            2.08           2.2                    35

ויטמין A                       500           421            337            469            700-900

סהכ ויטמין B              1.743        2.139         2.124         1.445

ויטמין  C                     120         133            27             28.1                   75-90

ויטמין E                     1.54         0.75            2.5            2.03                 15

ויטמיןK                         704       1640          310            482               90-120 

ברזל                          1.47       6.2             1.77           2.71                 8-18

 

מגנזיום                        47          50             26              79                320-420

 

 

מהטבלה ניתן להסיק שאם אני צריכה 700 מק"ג ויטמין  ביממה ,100 גרם קייל יתן לי 500 מתוכם ,או  100 גרם  תרד יתנו לי 470 מתוכם את השאר  אצרוך מפירות או ירקות אחרים .

ההבדל הוא לא משמעותי

אם אני צריכה 8 גרם ברזל ביממה , כרוב קייל יתן לי 1.47 , ו100 גרם תרד יתנו לי 2.71 מתוכם

ופטרוזיליה .לא סביר שנאכל ממנה 100 גרם , אבל היא תספק לי 6.2 מתוכם.

לסיכום , גם הירקות ה"רגילים מהסופרמרקט הם סופר פוד , כל אחד במשהו אחר , וכדי לספק לגופנו תזונה מיטבית כדאי לצרוך ירקות ופירות מגוונים ככל האפשר בכמות נכונה ואז לא יחסר לנו כלום.

בסדרת המאמרים הקרובה נבדוק האם המזון, שגדל כאן בארץ ומונח אצלנו במקרר, יכול אולי גם להיקרא סופר פוד? ולהזין את הגוף שלנו בכל הטוב שעליו אנחנו קוראים.

 

מסקנה :כדאי  לצרוך כרוב קייל אם הוא טעים לנו, לפעמים ,

כי הוא טבעי ויש לו ערכים תזונתיים גבוהים

כי הוא גדל בארץ , וקרוב יותר לכרוב הבר מאשר לכרוב שקונים בסופר , וכמה שיותר טבעי יותר טוב

בשביל הגיוון

כי צבעו הירוק כהה , והטעם המר שלו מיטיבים איתנו – לפי הרפואה הסינית הטעם המר מניע ומנקז לחות , והצבע הירוק מיטיב ומנקה את הכבד.

וכי אפשר לגדל אותו באדנית במרפסת וזה נראה מוש J

מסקנה שניה : כדאי לצרוך קייל רק לפעמים כי

יש גבול לכמות הויטמינים ומינרלים שהגוף שלנו יכול לספוג, ומספיק קערה או שתיים של ירקות או פירות פשוטים ומקומיים ביום על מנת לקבל את כל מה שהגוף זקוק לו , אין צורך ולא יעיל אם נוסיף עוד ועוד חומרים מזינים , זה לא יישפר את הספיגה שלנו.

הוא לא טעים.

מחירו פי 3  או   4  מהירקות העליים האחרים.

 

בתאבון ותאכלו רק מה שטעים לכם J

אירית ברקן – מטפלת ברפואה סינית – דיקור וצמחי מרפא.

על המחבר:

אולי יעניין אותך גם...

מאמרים
רוזמרין מגזין בריאות

צמיחה פוסט-טראומטית (PTG)

ההשלכות הפסיכופתולוגיות של חוויות טראומטיות היו נושא למחקר מתחילת מדע הרפואה. הניתוח המדעי-קליני בתחום הבריאות הנפש התמקדו בעיקר בהשלכות השליליות של אירועים טראומטיים. לאחרונה, התעניינות

קרא עוד »
אורח חיים בריא
אירית ברקן

3 מאכלים בריאים שכדאי לוותר

3 המאכלים ♦️הבריאים♦️ שכדאי שתפסיקו לאכול !!! ♦️דייסת שיבולת שועל – קוואקר – דייסת שיבולת שועל נחשבה פעם למזון בריאות משהו בריא ומזין שהמליצו לסבתא

קרא עוד »
מוזמנים לטעום ולעקוב לקראת הריטריט הבא
הצטרפות לצוות ניהול המגזין

תפריט נגישות

הצטרפו לניוזלטר ולמדו לחיות חיים בריאים יותר