מחשבות על צום לסירוגין – שואלים רפואה משלימה (טור אישי)

שתף אותנו עם חברים

שיתוף ב facebook

מאת:

הגיע הזמן שנדבר קצת על צום לסירוגין !!!
זוהי שיטת אכילה שיש לה יתרונות רבים
קודם כל אסביר מהו צום לסירוגין.
צום לסירוגין זה מצב שבו מחלקים את היממה לשני פרקי זמן .
פרק זמן אחד בין 8 -10 שעות (למחוננים שבינינו 6 שעות) שבו אפשר לאכול (רצוי אוכל בריא ומזין ולא ג'אנק פוד).
ושאר היממה, כ14-16 שעות (כולל את הלילה כמובן ) שלא אוכלים.
כך לדוגמא , ארוחת בוקר אוכלים ב10.00 , צהריים ב14.00 וערב ב18.00 .
ואז, מפסיקים לאכול עד 10.00 בבוקר למחרת.
זה נשמע קצת קשה, לא לאכול אחרי 18.00 ואז , בבוקר לא לאכול עד 10.00 . נכון?
אז זהו , שהגוף שלנו לאחר כמה ימים עובר למצב שבו הוא שורף שומן כדי לייצר אנרגיה ואז , יש פחות צורך בסוכר ופחממות ופחות רעבים.
יתרונות השיטה המאוד פופולארית הזו:
*** הרזייה ( כתבתי את זה ראשון כי אני יודעת שתכלס זה הכי מעניין אתכם).
*** הפחתת טריגליצרידים בדם
*** הגברת רגישות לאינסולין היינו- הפחתת סיכון לפתח סכרת.
*** הפחתת מדדי דלקת.
*** יש הטוענים שזה גם מגן על המוח.
אז , עכשיו נותר לכם רק לנסות .
אני התחלתי לפני שבועיים ובינתיים הולך מדהים!!!
מוזמנים/ות להצטרף ולעדכן פה בכל יום מה אתם חווים ומרגישים .
בהצלחה!!!
בתמונה, מה שבישלתי אתמול 

על המחבר:

אולי יעניין אותך גם...

מאמרים
רוזמרין מגזין בריאות

צמיחה פוסט-טראומטית (PTG)

ההשלכות הפסיכופתולוגיות של חוויות טראומטיות היו נושא למחקר מתחילת מדע הרפואה. הניתוח המדעי-קליני בתחום הבריאות הנפש התמקדו בעיקר בהשלכות השליליות של אירועים טראומטיים. לאחרונה, התעניינות

קרא עוד »
אורח חיים בריא
אירית ברקן

3 מאכלים בריאים שכדאי לוותר

3 המאכלים ♦️הבריאים♦️ שכדאי שתפסיקו לאכול !!! ♦️דייסת שיבולת שועל – קוואקר – דייסת שיבולת שועל נחשבה פעם למזון בריאות משהו בריא ומזין שהמליצו לסבתא

קרא עוד »
מוזמנים לטעום ולעקוב לקראת הריטריט הבא
הצטרפות לצוות ניהול המגזין

תפריט נגישות

הצטרפו לניוזלטר ולמדו לחיות חיים בריאים יותר