מה כדאי לילדים עם ADHD/ADD לאכול (ולשתות) כדי להצליח בשנת הלימודים?
לילדים מאותגרי קשב וריכוז, בין אם הם מאובחנים או בין אם לאו, יש קושי לשבת שיעור שלם באותו מקום, ללמוד ולהתרכז בדברי המורה או הגננת, ללא הסחות דעת.
אז איך אתם יכולים לעזור לילדים שלכם להיות רגועים בבית הספר ולהצליח יותר בלימודים?
בעזרת תזונה ואורח חיים מתאימים.
בוודאי שמעתם לא פעם על נזקי הסוכר… הוא מזיק לכולנו אך בעיקר לילדים עם הפרעות קשב כיוון שגורם להם לתזזיתיות, חוסר שקט והיפר. בטח גם קראתם שיש להימנע ממוצרים מעובדים, משומרים וצבעי מאכל בכל הנוגע לתזונת הילדים. הכל נכון.
אבל אילו מזונות ומשקאות כן כדאי לאכול כדי להרגיע את מערכת העצבים ולשפר את יכולות הריכוז והזיכרון?
הנה מספר המלצות חשובות:
1. אכילת ארוחות קטנות במרווחים של 2-3 שעות, לסיפוק אנרגיה זמינה ומניעת נפילות סוכר, וזה אומר לאכול כריך/ פרי בכל הפסקה, במיוחד בימים ארוכים.
2. מזונות המכילים אומגה 3, כמו: דגי סלמון, טונה, סרדינים, סול, פורל, בורי. תתפלאו, אך יש ילדים רבים שאוהבים סלמון (ועד שלא תנסו לא תדעו…).
3. מזונות המכילים חומצות שומן חיוניות, כמו: שמן זית, אבוקדו, אגוזים, שקדים וזרעים, שניתן בקלות לשלב בבישול, בסלט וכארוחות ביניים.
4. מזונות המכילים ויטמיניB שמאזנים את המוליכים העצביים במוח, כגון: שיבולת שועל (קוואקר או בלשון העם גרנולה), גריסים, אורז מלא, עדשים, שעועית, עלים ירוקים, נבטים. ניתן לשלב (או אם תרצו 'להחביא') מזונות אלה בארוחות הילדים. למשל מג'אדרה עם אורז מלא עגול ועדשים; קוואקר ועלים ירוקים חתוכים דק בתוך הקציצות; גריסים במרק ירקות; פסטה מכוסמין ברוטב עגבניות וכד'.
למתכונים בריאים באתר של אילנית
5. ירקות ופירות מכילים נוגדי חמצון רבים, התורמים לסילוק רעלים מהגוף, בעיקר: תפוחים, אגסים, גזר, מלפפון, סלק, ברוקולי, תרד, עלים ירוקים.
ואני תמיד אומרת שאין ילד ש'לא אוהב פירות וירקות'. יש ילד שלא מצא את מה שהוא אוהב, עדיין. אז תמשיכו להציע.
6. מזונות עשירים באבץ המסייע לפעילות תקינה של המוח (ועל הדרך מחזק את מערכת החיסון), כמו: גרעיני חמנייה, שקדים, קשיו, טחינה, עדשים, שעועית.
7. חליטות צמחים. הצמחים המומלצים להרגעה:
וורבנה, קמומיל (בבונג), מליסה, לבנדר, תרזה, פסיפלורה.
צמחים לשיפור ריכוז וזיכרון (גם לנו ההורים): ג'ינקו בילובה, רוזמרין, קינמון, ג'ינג'ר (מומלץ להשתמש גם כתבלינים).
כמות מומלצת: 2-3 כוסות ביום. אפשר להכין כמות גדולה יותר, להכניס למקרר ולשתות לאורך היום כמשקה קר ומרענן. ותתפלאו לדעת שיש המון ילדים שממש אוהבים.
8. טפטוף 2-3 טיפות של שמן לבנדר על הכרית לפני השינה- מרגיע ומאזן את מערכת העצבים, משפר פעילות מנטאלית ורגשית.
9. שתיית 10 כוסות מים לפחות לאורך היום. המים עוזרים לתפקוד תקין של כל מערכות הגוף.
10. ולסיום- פעילות גופנית קבועה ומתונה גורמת לשחרור ההורמון אנדורפין התורם לתחושת רגיעה ומשפר מצב רוח. בינינו, זו גם דרך מצוינת לפריקת 'אנרגיות עודפות'.
והכי חשוב, להמעיט מאוד בממתקים וחטיפים. אם לא תקנו, גם לא שתייה מתוקה, אז לא יהיה בבית ותאמינו לי- לא יפלו השמים… הילדים יתרגלו וכל המשפחה תרוויח.
אז מה בכל זאת עם משהו מתוק? עוגיות או עוגה ביתית עם קמח כוסמין (לא ירגישו בהבדל), מעט סוכר (שאפשר להמיר בסילאן, מייפל או דבש) וחומרים איכותיים- יתנו מענה ל'משהו מתוק' ובסופו של דבר- הכל עניין של הרגל.
אילנית וודינסקי- נטורופתית מוסמכת, תזונת ספורט
מידע ומתכונים נוספים באתר ובדף הפייסבוק
שתהיה שנת לימודים פורייה ובריאה