כאשר אוכלים משהו וחשים תחושת בעירה/שריפה בוושט הרבה פעמים זה נובע מכך שאין מספיק חומצה כדי לעכל את המזון בקיבה.
באופן תקין יש סביבה חומצית מאוד בקיבה שלנו והחומצה הזאת בשילוב של אנזימי עיכול, מפרקים את המזון. בזמן סביר. כאשר אין מספיק חומצה ואנזימי עיכול , המזון עומד זמן רב מידי בקיבה ויכול קצת לתסוס, להרקיב, וחומר חומצי יכול גם לחזור אחורה לכוון הוושט במקום להמשיך לכוון המעיים.
אם בשלב הזה, על מנת לפתור את הבעיה ניקח סותרי חומצה כגון אומפרדקס/נקסיום ודומיהם אנחנו בעצם נחמיר את הבעיה .כלומר, אין מספיק חומצה כדי לעכל ואנחנו מפחיתים עוד יותר ופוגעים עוד יותר בתהליך העיכול.
אם ניקח באופן קבוע סותרי חומצה, נפריע לעיכול באופן קבוע, ואז דברים שאנחנו אוכלים לא יתעכלו ויספגו כגון , חלבונים ומינרלים חשובים ועוד.
וככה הגוף שלנו יחלש עוד ועוד עם הזמן.
אז איך בכל זאת כדאי לפתור את הבעיה הלא נעימה הזאת של ריפלוקס וצרבת???
אני ממליצה על תוספים שמכילים אנזימים וצמחים שמקלים על העיכול, בשילוב תזונה שמתעכלת מהר ובקלות ובשילוב דיקור סיני. תזונה קלילה לעיכול תעזור למערכת העיכול החלשה להיות פחות מאותגרת. והדיקור יגרום לזרימה של מערכת העיכול להיות בכיוון הנכון כלומר, למטה כלפי המעיים במקום למעלה כלפי הוושט. הדיקור עושה את זה ע"י איזון הורמונלי ואיזון עצבי ובגוף שלנו , שהוא מכונה מסובכת וחכמה מאין כמוה , לא ניתן לשנות מרכיב אחד בלי לגעת בכל המרכיבים האחרים.
בקיצור , ( או אולי כבר מאוחר מידי לומר בקיצור כי יצא לי ארוך 🤔 )
צריך סבלנות ועדינות כדי לפתור בעיה ולא רק להסתיר אותה.
תרגישו טוב
תאכלו מגוון צבעוני וטרי
וספרו לי אם הצלחתם להבין למה התכוונתי
אירית ברקן – רפואה סינית דיקור וצמחי מרפא