איך זה שהיא אוכלת כל כך הרבה ולא עולה במשקל ? ואיך זה הגיוני שאני אוכלת מעט, ובכל זאת משמינה? ומה באמת הקשר של המשקל לסוכר בדם?
לאן הוא מפנה ? לאן הסוכר הזה הולך?
כמו כן , כשננסה לאכול פחות , הגוף לא ייגש למאגרי השומן כדי לנצל אותם אלא ייצור תחושת רעב מוגזמת לעיתים תכופות על מנת לגרום לנו לאכול פחמימות . כי לפרק מאגרי שומן זוהי פעולה שדורשת יותר אנרגיה והגוף שלנו אוהב יעילות ולא מעוניין להתאמץ.
לכן כל כך קשה לרדת במשקל והרעב והצורך בפחמימות בדרך מכריעים את המנסים לרזות . זו הסיבה שדיאטות למיניהן לא ממש מצליחות בטווח הארוך.
האם אתם שואלים את עצמכם מהי הבעיה המטבולית שהזכרתי למעלה??
זה מנגנון שקורה לאחוזים ניכרים של האוכלוסיה שאוכלת דיאטה מערבית רגילה . שהיא בדרך כלל עתירה בפחמימות. וכך בגילאי 50 או 60 מגלים פתאום שאנחנו בטרום סוכרת או סוכרת, למרות שהבעיה הזאת התפתחה למעלה מעשור לפני כן באיטיות רבה.
אם ברצונכם לדעת אם אותה בעיה מתפתחת גם אצלכם תשוו בכל שנה את בדיקות הדם שלכם לשנים הקודמות. אם המדד שנקרא A1c ( המוגלובין מסוכרר) מידי שנה עולה במעט ביחס לשנים שקדמו לו , (גם אם הערך תקין ) תדעו שאתם מתקדמים לכיוון לא חיובי וכדאי לקבל טיפול מקצועי ויעוץ תזונתי.