פירות יבשים

פירות יבשים- בריא או משמין?

שתף אותנו עם חברים

שיתוף ב facebook

מאת:

שאלת השאלות, במיוחד בתקופת ט"ו בשבט.

לפני שאני עונה, רק מזכירה שיש שתי דרכים להפוך פרי למיובש, כלומר להוציא ממנו את כל המים.

הראשונה- האורגנית: עושים זאת ע"י ייבוש בשמש. וזהו.

השנייה- 'הרגילה', הלא אורגנית: ע"י חימום בתנורים,

ואז מצפים אותו גם בסוכר לבן ומוסיפים לו חומר גופריתי משמר, חומרי צבע וטעם כדי שהפרי יהיה יותר אטרקטיבי לעין, מתוק ובעל חיי מדף ארוכים יותר. אז כשאני מדברת על פירות מיובשים, אני מתכוונת לייבוש האורגני בלבד, כי אין מצב שאמליץ על פרי מעובד ומלא סוכר.

אז פרי מיובש אורגני- בריא או משמין?

זה כמו לשאול אם פרי הוא בריא… כי פרי מיובש הוא קודם כל פרי. אמנם קטן, דחוס ומצ'וקמק, אבל פרי.

האם הוא בריא?

כן, כי מכיל את כל הערכים התזונתיים של הפרי הגדול: סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים, ויטמינים.

אך האם הוא 'משמין'?

אם אוכלים יותר מידי ממנו, לאורך זמן אז כן. ייתכן שנראה עלייה במשקל. כי תחשבו: חופן של פירות מיובשים זה כמו קערה גדולה עם הרבה פירות בבת אחת. אם התזונה שלכם טבעונית/ פירותנית והפירות הם חלק עיקרי בתפריט היומי, אז לכו על זה.

ואם התזונה שלכם יותר מאוזנת והפירות הם ארוחות ביניים קטנות, אז לא כדאי להגזים בכמויות שלהם.

ומה לגבי אגוזים ושקדים?

מחקרים רבים מראים שצריכת אגוזים מפחיתה את הסיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם. האגוזים מכילים שומנים טובים ובלתי רוויים, שלל נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים, וגם מהם, כמו כל דבר בחיים,

רצוי לאכול במידה😊

 

על המחבר:

אולי יעניין אותך גם...

מאמרים
רוזמרין מגזין בריאות

צמיחה פוסט-טראומטית (PTG)

ההשלכות הפסיכופתולוגיות של חוויות טראומטיות היו נושא למחקר מתחילת מדע הרפואה. הניתוח המדעי-קליני בתחום הבריאות הנפש התמקדו בעיקר בהשלכות השליליות של אירועים טראומטיים. לאחרונה, התעניינות

קרא עוד »
אורח חיים בריא
אירית ברקן

3 מאכלים בריאים שכדאי לוותר

3 המאכלים ♦️הבריאים♦️ שכדאי שתפסיקו לאכול !!! ♦️דייסת שיבולת שועל – קוואקר – דייסת שיבולת שועל נחשבה פעם למזון בריאות משהו בריא ומזין שהמליצו לסבתא

קרא עוד »
מוזמנים לטעום ולעקוב לקראת הריטריט הבא
הצטרפות לצוות ניהול המגזין

תפריט נגישות

הצטרפו לניוזלטר ולמדו לחיות חיים בריאים יותר