healthy food

המטבח החיסוני

שתף אותנו עם חברים

שיתוף ב facebook

מאת:

בתקופה מאתגרת זו בני האדם צריכים להיעזר במתנות שהטבע העניק להם ,משלהי ההיסטוריה האנושית השתמשו במרכיבי מזון בכדי לשפר את הבריאות ולמקסם את הפוטנציאל האנושי.  מזונות רבים נמצאו כבעלי השפעה מיטיבה על הגוף ואף כזו המאפשרת למנוע ולטפל במחלות שונות.

בכל מסורת ישנו אוצר של ידע תזונתי המשלב תבלינים וצמחי מרפא במטבח הייחודי שלה. להלן רשימת מזונות הנמצאים בכל מטבח ומיטיבים את העמידות שלנו לזיהומים ויראליים וחיידקיים ומשפרים את איכות חיינו.

שום – בסינית "DA SUAN" אחד המזונות היעילים ביותר לחיטוי וחיסול פרזיטים, זיהומים חיידקיים וויראליים.
משמש ברפואה המסורתית מזה דורות רבים ככלי לטיפול ומניעה של שפעת וזיהומים במערכת הנשימה. חוזקו המרבי בצורתו הלא מבושלת, בעל אפקט אנטיביוטי במקביל להמון תכונות בריאותיות נוספות כמו ויסות לחץ הדם והורדת שומנים בדם.

ג'ינג'ר – צמח מרפא ראשי מרפואת המזרח, משמש כממריץ של מערכת החיסון ומסייע למערכת העיכול, מחמם ובעל השפעה אנטי בקטריאלית ואנטי ויראלית. החומרים הפעילים שלו מסייעים בהורדת דלקות שונות, טיפול בכאבים בגוף ובכאב גרון הנובע מזיהום. בשל השפעתו המיטבית על מערכת העיכול הוא מסייע לגוף להיפטר מפסולת ומקל על מערכת הלימפה בפינוי פסולת והובלת התאים הלבנים לאזורי המטרה.

כורכום – אחד מהתבלינים הנפוצים במטבח האסייתי, משמש למגוון רחב של מחלות דלקתיות ומטפל ביעילות בתופעות כאב שונות. הוא בעל תכונה המשפרת את תנועת הדם בגוף, מווסתת תהליכי דלקת ומשפרת את תפקוד מערכת העיכול ומערכת הנשימה. השפעתו המקיפה על הגוף ועל הכבד מאפשרת פינוי יעיל של פסולת וחיזוק של מערכת החיסון.

קינמון – בסינית "GUI ZHI" בדומה לג'ינג'ר גם הוא ממריץ של מערכת החיסון. הקינמון מעלה את חום הגוף ומשפר את תנועת הדם לקצוות הגוף, מכאן מקל על הנשימה ועוזר להתמודדות עם קור ושינויי מזג אוויר. השפעתו כממריץ זרימת דם מסייעת במגוון מצבים של תקיעות וכאב, החל מכאבי כתפיים וחלה בבעיות גניקולוגיות. הקינמון מאוד נחקר בשל תכונותיו כצמח מחטא נגד זיהומים שונים חיצוניים ופנימיים ומהווה היום כחלק עיקרי בטיפול ב "הליקובקטר פילורי".

תה ירוק – מוכר בשל עוצמתו כנוגד חמצון עוצמתי וככלי יעיל לשמור על כלי הדם ולהוריד כולסטרול. אבל חשוב לציין כי הוא בעל אפקט אנטי דלקתי יעיל וגורם לשגשוג וגדילה של פלורת המעיים "החיידקים הטובים" דבר שמשפר את עמידות הגוף בפני זיהומים ושומר על תפקוד תאי החיסון.

אורגנו – מוגדר כמלך הצמחים האנטי דלקתיים, הוא יעיל נגד וירוסים חיידקים וזיהומים פטרייתיים.  משפר תהליכי עיכול וספיגה וחשוב לטיפול בזיהומי מעיים. בעל השפעה חזקה על מערכת הנשימה העליונה והתחתונה וחשוב לסילוק ליחה. צמח עיקרי בטיפול במחלות ריאות חסימתיות כמו אסטמה ברונכיטיס ואפיזמה. בשל עוצמתו כצמח מחטא הוא מהווה קו הגנה ראשון הן כטיפול מניעתי והן כטיפול בזמן זיהום.

תימין/ קורנית – תבלין פופולרי בעל יכולות חיטוי וטיפול בזיהומים במערכת הנשימה העליונה והתחתונה, פופולרי בשל יעילותו כמכייח ומטפל בשיעול ויבוש נזלת. משמש בטיפול ומניעה של זיהומים בגרון וברונכיטיס. בשל השפעתו האנטי ויראלית ואנטי חיידקית חזקה.

עלי זית – מזון פופולרי בהרבה תרבויות, ידוע בעיקר בשל השפעתו המטאבולית המדהימה בטיפול בכולסטרול וסכרת ותכונתו כצמח מרגיע ומווסת לחץ דם. אבל אחת התכונות החשובות שלו היא טיפול בזיהומים במערכת הנשימה התחתונה. השפעתו המרגיעה חשובה בימים אלו לא פחות מיעילותו החיסונית.

שמן קצח – בשימוש מאז ימי הפרעונים ככלי להזנת הגוף ושיפור שיער הראש. הוא בעל סגולות ריפוי שונות הקשורות לשיפור התפקוד של הכבד וויסות רמת הסוכר בדם. השימוש העיקרי שלו במסורת המצרית העתיקה היה בטיפול מונע במחלות זיהומיות של מערכת הנשימה.

ציפורן – לתבלין הציפורן סגולות רפואיות רבות החל מהקלה על בחילות וחלה בטיפול בכאבי שיניים אבל עיקר השימוש בו הוא לחיזוק של מערכת החיסון. הציפורן עשיר בנוגדי חמצון ובחומרים המעודדים יצור של תאי דם לבנים. הוא יעיל בטיפול במגוון זיהומים והפרעות של מערכת החיסון כגון: סינוסיטיס, דלקת גרון, ברונכיטיס וכלל זיהומים של מערכת הנשימה.

הרבה בריאות לכולנו❤️

על המחבר:

אולי יעניין אותך גם...

אורח חיים בריא
אירית ברקן

3 מאכלים בריאים שכדאי לוותר

3 המאכלים ♦️הבריאים♦️ שכדאי שתפסיקו לאכול !!! ♦️דייסת שיבולת שועל – קוואקר – דייסת שיבולת שועל נחשבה פעם למזון בריאות משהו בריא ומזין שהמליצו לסבתא

קרא עוד »
חורף
אורח חיים בריא
אירית ברקן

צמחי מרפא לחורף

החורף והגשם לא ממש הגיעו אבל מי שמתייצב ממש בזמן הן מחלות החורף –  הוירוסים והשפעת. כאן המקום להזכיר לכן/ם שיש פתרונות מצויינים לטיפול במחלות חורף ברפואת

קרא עוד »
מוזמנים לטעום ולעקוב לקראת הריטריט הבא
הצטרפות לצוות ניהול המגזין

תפריט נגישות

הצטרפו לניוזלטר ולמדו לחיות חיים בריאים יותר